Kokos-noodle soep met tomaat paksoi en citroengras

694 kcal
270 g groente

Citroengras wordt ook wel sereh genoemd. De stugge stengels zijn net als prei opgebouwd in laagjes. Citroengras geeft een frisse, citroen/limoen smaak aan al je gerechten en is verrukkelijk in combinatie met kokosmelk. Het is niet weg te denken uit de Aziatische keuken. Stoof of kook de gekneusde stengel mee.

Kokos-noodle soep met tomaat

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Trostomaten Herkomst: Organic Brothers
  • 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
  • 1 st Citroengras
  • 25 g Gele currypasta Herkomst: Onoff Spices
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 170 g Noodles Herkomst: Miefabriek
  • 25 g Pinda's Herkomst: Horizon
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 500 ml Bouillon
  • 1 el Olie

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd in grove stukken. Was de paksoi en snijd in reepjes, houd de witte stelen en het groene blad gescheiden. Maak een knoop in het citroengras en 'kneus' de stengel. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en bak de ui, witte deel van de paksoi, citroengras en tomaat 2 minuten. Roer de currypasta erdoor en blus af met de bouillon en kokosmelk.
  3. Voeg de noodles toe aan de pan en kook zachtjes in 10 minuten beetgaar (voeg eventueel extra water of bouillon toe, want de noodles absorberen het vocht).
  4. Voeg als laatste de paksoi bladeren toe en kook 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep de citroengras eruit.
  5. Rooster de pinda's in een droge bakpan en strooi over de kokos-noodle soep, samen met de verse koriander.
TIP
Ook erg lekker met limoensap en pittige peper olie.
4,4
Gemiddelde van 25 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 43%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water + 11%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinVeganLekker snelSeizoen9 maandenLactosevrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie694 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker13 g
Vet36 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels15 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Tarwe
Koriander
Selderij
Gluten
Pinda's
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten