Tortilla wraps met vegan gehakt en tomatensalsa
4,0
638 kcal
250 g groente
Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Onze prei wordt geleverd door biologische tuinderij Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Ondernemers Wim en Ellen telen daar onder meer het hele jaar door prei. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 120 g Vegan gehakt Herkomst: Prolatere
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
- 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
- 4 st Tortilla wraps extra vezel Herkomst: Amaizin
- 3 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg het vegan gehakt en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Doe een scheutje water erbij en breng op smaak met chilisaus en (chili)peper.
- Pel en snipper de ui heel fijn. Halveer de tomaat, verwijder zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng door elkaar en breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper. Zet de tomatensalsa opzij.
- Was de sla, laat goed uitlekken en snijd en scheur klein.
- Verwarm de wraps in een droge bakpan. Beleg eerst met een laagje sla en schep het prei mengsel erop. Maak af met de tomatensalsa.
TIP
Heb je wraps over? Voor zelfgemaakte nachochips is het leuk om de wraps in puntjes te snijden, te kruiden en af te bakken in de oven op 180 ºC.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -44%
Groente + 98%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -83%
Water -89%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lactosevrij, Lekker snel, Afvallen, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie638 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker21 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit23 g
Vezels13 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen