Tempeh met mango en komkommer rijst en pinda's

776 kcal
270 g groente

Vandaag een heerlijk gerecht met tempeh en mango. Het is geen probleem als je mango nog niet helemaal rijp is, tijdens het verwarmen wordt de mango ook zacht en zoet. Wist je dat een mangoboom altijd groen blijft en meestal mooie bloesem draagt, waar honing van gemaakt kan worden? Een bijzondere vrucht die verrassend lekker is in een hartig gerecht!

Tempeh met mango en komkommer

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 200 g Tempeh Herkomst: Bumi
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 4 st Komkommer Herkomst: Ecopark
  • 1 st Mango Herkomst: Axarquia Tropical
  • 25 g Pinda's Herkomst: IDorganics
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus of ketjap
  • 1 el (Rijst)azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de tempeh in blokjes. Verhit olie in een wok of bakpan en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Blus af met sojasaus en breng op smaak met zout en (chili)peper. Schep uit de pan en leg opzij.
  3. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel klein. Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees met een lepel eruit. Snijd de komkommer vervolgens klein. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Bak de ui, rode peper, mango en komkommerstukken enkele minuten in de pan van de tempeh. Doe de tempeh terug in de pan bij de groenten.
  4. Rooster de pinda's in een droge bakpan.
  5. Serveer de basmatirijst met de tempeh, mango en komkommer en besprenkel met (rijst)azijn. Strooi de pittige pinda's en kleingesneden koriander erover.
TIP
Het is ook lekker de groenten op smaak te brengen met sweet chilisaus of sambal. Of bak de rijst krokant in een pannetje.
4,0
Gemiddelde van 24 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -43%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 86%
co2-reduction-score
CO2 eq -70%
water-reduction-score
Water + 51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLekker snelEiwitrijkSeizoenLactosevrijVeganGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker20 g
Vet33 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit31 g
Vezels13 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Koriander
Pinda's
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten