Bloemkool met een Vlaamse lenteburger en gebakken aardappeltjes

603 kcal
280 g groente

Net zoals je seizoensgroenten hebt die wisselen, kun je ook elk seizoen van een andere veggieburger genieten. De lenteburger van het Belgische La Vie Est Belle is vol verse, seizoensgebonden ingrediënten. Gemaakt op basis van onder andere spinazie, warmoes, erwten en citroen. Een frivole creatie van de jonge chef Lieven Deraeve.

Bloemkool met een Vlaamse lenteburger

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 1 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Seizoensburger Herkomst: La vie est belle
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook 10 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappeltjes rustig bruin en krokant. Schud regelmatig om en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.
  2. Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de bloemkool. Verwijder de bladeren en snijd de roosjes van de stronk. Snijd ook de stronk in stukken en kook de bloemkool afgedekt 10-15 minuten. Prik regelmatig om de gaarheid te controleren. Het is lekker als het nog een beetje een ‘bite’ heeft. Giet daarna af en laat uitdampen. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen of partjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de seizoensburger samen met de ui circa 10 minuten.
  4. Serveer de gebakken aardappeltjes, met de bloemkool en seizoensburger.
TIP
Je kunt de bloemkool ook in plakken snijden, besprenkelen met olie en mee roosteren in de oven.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 46%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijGezinVariatieGlutenvrijVegetarisch9 maandenVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie603 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker8 g
Vet22 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit19 g
Vezels17 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Sesamzaad
Noten
Sojabonen
Mais
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten