Flammkuchen met in Luikse stroop gebakken pompoen geitenkaas en walnoten
4,3
703 kcal
290 g groente
De pompoen is een vruchtgroente en komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika. Maar onze biologische pompoenen komen gewoon van eigen bodem. Voor het gemak hebben we de pompoen alvast voorgesneden, zodat jij snel deze flammkuchen op tafel kunt zetten!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchen Herkomst: Flammkuchen.nl
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Spinazie Herkomst: De Eerste
- 400 g Gesneden pompoen Herkomst: Proef
- 0.5 st Sirop de Liège Herkomst: Chez popol
- 100 g Zachte Friese geitenkaas met Italiaanse kruiden Herkomst: De Molkerei
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 1 el Olijfolie
- 1 el Azijn
- 1 tl Komijnpoeder
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak de pompoenblokjes 5-10 minuten op een middelhoog vuur (voeg eventueel een klein scheutje water toe tegen aanbranden). Roer de stroop los met azijn en schep op het laatst door de pompoenblokjes. Maak op smaak met komijn, peper en zout.
- Was de spinazie in een vergiet, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Verwarm de spinazie met de pompoen en laat een beetje slinken.
- Pel de ui en snijd in ringen. Verdeel alle groenten over het flammkuchendeeg en verbrokkel de geitenkaas erover. Maak af met grof gehakte walnoten en een sliertje olijfolie.
- Bak de flammkuchen 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Het is ook lekker om een deel van de pompoen te pureren, te kruiden met peper en zout en deze crème losjes over het deeg te verdelen.4,3
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 130%
Vitaliteit + 50%
CO2 eq -62%
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Gezin, Seizoen, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie703 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker11 g
Vet28 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit25 g
Vezels10 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Melk
Noten