Pittige zoete aardappelfrittata met spruitjes

743 kcal
450 g groente

De frittata, wie kent dit heerlijke eiergerecht nou niet? Je kunt variëren met diverse groenten en specerijen maar deze week maken we 'm met lekkere najaarsgroenten, waaronder overheerlijke spruitjes en zoete aardappel.

Pittige zoete aardappelfrittata

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Zoete aardappel Herkomst: Waog
  • 400 g Spruitjes Herkomst: Bruinsma
  • 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
  • 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet een ovenschaal in. Breng een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukken. Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden of in vieren. Leg een paar spruitjes opzij voor later (stap 5).
  2. Kook de zoete aardappel in 10-15 minuten beetgaar. Kook de spruitjes de laatste 5-7 minuten mee met de zoete aardappel. Giet daarna het water af en laat goed uitlekken.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes (houd je niet van pit? Verwijder dan eerst de zaadlijsten). Verwarm olie in een bakpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Roerbak de voorgekookte spruitjes en zoete aardappel 2 minuten mee.
  4. Klop de eieren los met de helft van de kaas, citroen-kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper. Doe de groenten in de ovenschaal (of gebruik een vuurvaste pan) en schenk het eimengsel erover. Schud de schaal/pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt en strooi de overgebleven kaas erover. Plaats 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat het ei is gestold.
  5. Pluk van de overgebleven spruitjes de blaadjes los (of snijd in dunne plakjes). Verhit olie in een bakpan en roerbak de losse blaadjes in enkele minuten knapperig en lichtbruin. Kruid met zout en peper en strooi vlak voor het serveren over de frittata.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Bereid de frittata dan in een bakpan met anti-aanbaklaag op het fornuis.
4,2
Gemiddelde van 6 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 51%
co2-reduction-score
CO2 eq -43%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
LactosevrijSeizoenVegetarischGlutenvrijVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie743 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker21 g
Vet34 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels18 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Mosterd
Ei
Melk
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten