Piadina met hummus en crispy-chili olie en een salade van boerenkool en gele biet
4,1
738 kcal
250 g groente
Heerlijk in het seizoen en bijzonder lekker. Rauwe boerenkool die we gaan masseren zodat je hem kunt eten als salade, samen met gele bietjes. Zorg ervoor dat je de boerenkool 1-2 minuten masseert. De truc is om het niet te lang te doen, maar net totdat de blaadjes beginnen te verwelken. Om te weten of je genoeg hebt gemasseerd is, kun je zoals bij veel dingen, het beste even proeven. Erbij piadina's met hummus en een licht pittige crispy-chili olie. Maak deze in grote hoeveelheden en eet hem overal bij.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 250 g Gele bietjes Herkomst: lepelaar
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 10 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 200 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fairtrasa
- 1 st Appel Herkomst: Santana
- 4 st Piadina wrap Herkomst: Terra Sana
- 100 g Hummus Herkomst: Florentin
- 4 el Olijfolie extra vierge
- 1 tl Agave- of ahornsiroop
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Zet een pan met water op en kook hierin de bietjes 20-25 minuten totdat ze beetgaar zijn. Schep uit het water en laat afkoelen. Schil de bietjes en snijd in kleine stukjes. Houd apart.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 3/4 van de olie in een bakpan en voeg de ui, knoflook, chilivlokken en sesamzaad toe. Laat kort bakken en zet het vuur uit. Giet in een bakje en laat afkoelen.
- Snijd eventuele grote nerven uit de boerenkool en snijd of scheur het blad in reepjes. Maak een dressing van het limoensap en -rasp samen met een scheutje olijfolie, de agave- of ahornsiroop, peper en zout. Meng de dressing door de boerenkool en masseer de bladeren, zodat het overal goed verdeeld is.
- Snijd de appel kleine stukjes en meng samen met de bietjes door de boerenkool.
- Verwarm de piadina kort in een bakpan en verdeel de hummus en de crispy-chili olie erover. Serveer de salade erbij.
TIP
Je kunt de biet ook marineren. Verwarm 1 el olie en agave siroop met 50 ml azijn in een steelpan, haal van het vuur en leg de plakjes biet erin. Laat dit 5 minuten marineren. Houd je niet van rauwe boerenkool, dan zou je deze ook eventjes kunnen stoven.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -46%
Groente + 98%
Vitaliteit + 70%
CO2 eq -80%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Variatie, Seizoen, Vegan, 9 maanden, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie738 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker19 g
Vet44 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit18 g
Vezels15 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Peulvruchten


