One pot curry van zoete aardappel palmkool en kikkererwten
4,3
644 kcal
350 g groente

De romige one pot curry van vandaag is een allemansvriend. Lekker, voedzaam en het staat in een wip op tafel. We maken 'm vandaag met palmkool, ook wel cavolo nero of zwarte kool genoemd. Heerlijk in een stamppot of ovenschotel, maar ook lekker in een tomatensaus of soep, als beleg op een pizza of als basis van een salade.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Was de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd of scheur klein.
- Breng de currypasta, kokosmelk en het water aan de kook in een ruime pan.
- Voeg de zoete aardappel toe en kook afgedekt 10-15 minuten op een middelhoog vuur.
- Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan. Voeg tenslotte de kikkererwten en de palmkool toe en verwarm nog enkele minuten mee tot het blad is geslonken.
- Maak af met kleingesneden koriander en limoenrasp en -sap.
TIP
Je kunt de kikkererwten ook krokant bakken in een pan of in de oven en later over de curry strooien. Heerlijk met pittige chilivlokken.Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
- 300 g PalmkoolHerkomst: verybio
- 25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 300 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 0.5 st Verse korianderHerkomst: Herbio
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 200 ml Water of bouillon
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -21%
Groente + 178%
Vitaliteit + 25%
CO2 eq -70%
Water + 60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, 9 maanden, Vegetarisch, Seizoen, Variatie, Vegan, Lekker snel, Afvallen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie644 kcal
Koolhydraten84 g
Suiker21 g
Vet22 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit20 g
Vezels17 g
Zout3 g
Allergenen informatie
Koriander
Peulvruchten