Easy Mac & Cheese met een saus van pompoen en roomkaas
4,2
529 kcal
270 g groente

Deze week bereiden we een variatie op de klassieke Mac & Cheese, namelijk eentje met een fluweelzachte pompoen-roomsaus. De pompoen hebben we vast voorgesneden zodat het gerecht snel op tafel staat. Lekker makkelijk en heerlijk smullen.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bereid de bouillon.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren macaroni. Kook in 8 minuten gaar, giet daarna het water af.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een bakpan en bak de prei, pompoen en knoflook 3-4 minuten op een hoog vuur. Voeg de bouillon toe en laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg de roomkaas toe aan de pompoen en roer door elkaar. Maak met een staafmixer een romige saus. Schep de macaroni in de ovenschaal en verdeel de pompoensaus erover. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm de schotel nog 8-10 minuten in de hete oven om de kaas te laten gratineren. Zet eventueel de ovengrillstand aan.
- Serveer de easy Mac & Cheese en werk af met fijngehakte oregano.
TIP
Als je de oven niet wilt gebruiken, kun je de Mac & Cheese ook in een pan bereiden. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren macaroniHerkomst: La Bio idea
- 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
- 100 g Roomkaas met kruidenHerkomst: Öma
- 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
- 0.5 st Verse oreganoHerkomst: Herbio
- 400 ml Bouillon
- 1 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -40%
Groente + 114%
Vitaliteit + 66%
CO2 eq -49%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie529 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker10 g
Vet26 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit21 g
Vezels10 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Lactose
Melk