Palmkool-bloemkool schotel met brie ! Weinig koolhydraten
3,8
521 kcal
300 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Palmkool (ook wel cavolo nero) is zwarte kool uit Toscane. De naam ‘palmkool’ is te danken aan het uiterlijk: de kool heeft lange smalle bladeren, die net als de bladeren van een palmboom groeien. De smaak lijkt een beetje op die van boerenkool en daarom wordt het wel eens Italiaanse boerenkool genoemd.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Bloemkool Herkomst: BakkerBio
- 250 g Palmkool Herkomst: Waog
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 1 st Brie puntje Herkomst: Öma
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes en de stronk in kleine stukken. Kook of stoom in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
- Was intussen de palmkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad klein. Snijd ook de nerven heel klein.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui, knoflook en palmkool nerven 2 minuten. Voeg dan het palmkool blad toe en roerbak enkele minuten. Doe de voorgegaarde bloemkool erbij en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een andere bakpan, hak de walnoten grof en rooster enkele minuten.
- Verhit een droge bakpan. Snijd de brie in plakjes en bak een paar seconden op een hoog vuur. Leg de brie op de palmkool-bloemkoolschotel en strooi de walnoten erover.
TIP
Je kunt de pan ook even in de oven zetten onder de grill.3,8
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 138%
Vitaliteit + 42%
CO2 eq -61%
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie521 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker7 g
Vet38 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit26 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Lactose


