Knolselderijgratin met brie en walnoten
Nog geen reviews
737 kcal
240 g groente
Vandaag een hoofdrol voor knolselderij in deze gratin. Vroeger groeide de selderij als drie-eenheid. Tegenwoordig worden de wortel, de stengels en het blad apart gekweekt als knolselderij, bleekselderij en bladselderij. Knolselderij is een goede vervanger voor aardappels. De knol is voedzamer, bevat veel minder koolhydraten dan aardappels en heeft diverse gezonde eigenschappen. Zo bevat knolselderij veel magnesium, calcium en kalium. Onze biologische knolselderij wordt geleverd door de Waog.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 400 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
- 1 st Knolselderij Herkomst: Huybrechts
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 st Appel Herkomst: Santana
- 1 st Brie puntje Herkomst: Öma
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 100 ml Kookvocht
- snufje Zout en peper
Bereiding (45 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook.
- Was of schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en kook in circa 20 minuten gaar. Schil intussen de knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook deze 10-15 minuten met de aardappels mee. Giet het water af.
- Stamp aardappels en knolselderij met de crème fraîche tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Snijd de brie in dunne plakken.
- Schep de puree in een ovenschaal en verdeel de appel, brie en de walnoten erover. Bak de knolselderijschotel nog 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 minuten de ovengrillstand aan voor een bruin kleurtje.
TIP
Je kunt ook wat groene kruiden mengen door de puree, zoals bladpeterselie, bieslook of tijm. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 90%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -53%
Water -70%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Gezin, Seizoen, Vegetarisch, 9 maanden, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie737 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker12 g
Vet33 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit26 g
Vezels18 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Selderij
Lactose


