Knoflookrijst met groene groenten linzen en verse kervel
3,6
654 kcal
280 g groente
Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerste zijn. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 1 st Groene paprika Herkomst: Frank de koning
- 0.5 st Jalapeno peper Herkomst: Gert van Brakel
- 200 g Linzen Herkomst: Machandel
- 5 g Verse kervel Herkomst: Herbio
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 2 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Pel intussen de rode ui en snijd klein. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika en jalapeno, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika, jalapeno, champignons en prei toe en roerbak 5 minuten op een hoog vuur.
- Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken. Verwarm de linzen met de groenten mee. Breng op smaak met kleingesneden kervel, paprikapoeder, limoenrasp en sap, zout en peper.
- Pel de knoflook en snijd in plakjes. verhit olie in een bakpan en bak de knoflookplakjes krokant. Pas op dat ze niet verbranden. Voeg de voorgekookte rijst toe aan de pan en schep goed door elkaar.
- Serveer de knoflookrijst met een flinke schep van het groenten-linzenmengsel. Garneer met gehakte hazelnoten en wat kervel.
TIP
Hou je niet zo van pit? verwijder dan eerst de zaadjes uit de peper.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 122%
Vitaliteit + 72%
CO2 eq -61%
Water + 245%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie, Gezin, Vegan, Afvallen, Seizoen, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie654 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Noten
Peulvruchten


