Knoflook-preisoep met boterbonen en geblakerde paprika

660 kcal
300 g groente

Vandaag op het menu: een super easy knoflooksoep. Knoflook is als smaakmaker niet meer weg te denken uit de keuken. De pittige en sterke geur geeft aan elk gerecht een heerlijke smaak. In de natuurgeneeskunde staat knoflook bekend als middel tegen allerlei kwalen. Tip: een remedie tegen knoflookgeur is het eten van peterselie.

Knoflook-preisoep

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 300 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
  • 400 g Boterbonen Herkomst: La Bio Idea
  • 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
  • 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 100 ml Soja cuisine Herkomst: Lima
  • 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 600 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Bereid de bouillon. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Was of schil de aardappels en snijd klein. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan. Snijd de oregano klein
  2. Verhit olie in een soeppan en fruit de helft van de knoflook 2 minuten. Bak de preiringen 2 minuten mee. Voeg de helft van de boterbonen, het citroen-kerriepoeder, aardappels en de bouillon toe. Breng aan de kook, temper daarna het vuur en laat circa 15 minuten afgedekt pruttelen.
  3. Halveer intussen de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verhit olie in en bakpan en roerbak de paprika op een hoog vuur tot deze bruine randjes krijgt en zacht wordt. Voeg de rest van de boterbonen toe en warm deze zachtjes mee. Maak op smaak met de helft van de oregano en komijnpoeder.
  4. Pureer de soep met een staafmixer, schenk de soja cuisine erbij en pers de rest van de knoflook erboven uit. Proef en breng verder op smaak met limoensap, zout en peper. Voeg eventueel extra bouillon toe als de soep te dik is.
  5. Schep de soep in kommen, verdeel de paprika erover en garneer met de verse oregano.
TIP
Je kunt ook een lekker pittige olie maken en die over de soep druppelen. Mix hiervoor de oregano met bijvoorbeeld olijfolie extra vierge, limoensap, knoflook, tabasco, zout en peper.
3,7
Gemiddelde van 53 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -72%
water-reduction-score
Water + 10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenGlutenvrijVeganLekker snelLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie660 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker18 g
Vet26 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels22 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Paprika
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten