Kleurrijke pizza waaier met mozzarella en kastanjechampignons
3,5
754 kcal
270 g groente
Wie is er niet dol op pizza! Onze pizzabodems worden gebakken in het Italiaanse plaatsje Borgolavezzaro, temidden van de Novara laaglanden in Piemonte. In dit familiebedrijf worden tradities nog overgedragen van vader op zoon. De bodems worden geproduceerd volgens traditioneel Italiaans recept. Wat niet op de pizza past, serveer je ernaast. Buon Appetito!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Gele paprika Herkomst: Frank de koning
- 150 g Cherry tomaten Herkomst: Agrologica
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 70 g Tomatenpuree Herkomst: La bio idea
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 2 st Pizzabodem Herkomst: La bio idea
- 100 g Mozzarella Herkomst: Zuger
- 50 g Rucola Herkomst: Snijderij Udea
- 1 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaatjes en halveer ze. Veeg de champignons schoon en snijd in dunne plakjes.
- Verwarm olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 2 minuten op een middelhoog vuur. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg een klein scheutje water toe zodat je een dikke, smeerbare saus krijgt.
- Besmeer de pizzabodems met de tomatenpuree. Beleg met de groenten - dat kan in nette vakken maar ook door elkaar - en kruid met zout en peper. En wat niet op de pizza past serveer je ernaast. Laat de mozzarella uitlekken, scheur klein en verdeel over de pizza.
- Bak de pizza in 10-15 minuten knapperig boven in de oven. Druppel vlak voor het serveren olijfolie extra vierge erover en garneer met de rucola.
TIP
Voeg Italiaanse kruiden toe aan de tomatenpuree voor een echte Italiaanse smaak.3,5
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 114%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -51%
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Eiwitrijk, Variatie, 9 maanden, Specials, Vegetarisch, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie754 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker9 g
Vet25 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe
Paprika


