Klassieke flammkuchen met spek en een frisse bleekselderij salade
4,3
799 kcal
350 g groente
Vandaag een echte klassieker op het menu: flammkuchen met room, ui en spek. Een flammkuchen heeft wel iets weg van een pizza, maar de bodem is een stuk dunner en krokanter. Deze flinterdunne pizza komt oorspronkelijk uit de Elzas waar de bakkers het dunne deeg gebruikten om de hitte van de houtgestookte oven te testen. Als de oven te heet was, vatte het deeg vlam. Vandaar de naam flammkuchen.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Flammkuchendeeg Herkomst: Flammkuchen.nl
- 6 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 70 g Spek Herkomst: st. hendrick
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Bleekselderij Herkomst: heerlijke oogst!
- 150 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 0.5 st Verse oregano Herkomst: Herbio
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 2 el Witte wijnazijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onder in de hete oven. Haal uit de oven en leg opzij.
- Pel de ui en snijd in dunne ringen. Pel de knoflook en snijd in stukjes. Snijd het spek in reepjes. Bak de uien en knoflook in een bakpan 3-5 minuten. Voeg het spek toe en bak nog een paar minuten mee. Smeer de crème fraîche losjes met de bolle kant van een lepel uit over het voorgebakken flammkuchendeeg. Verdeel het uienmengsel over het deeg en breng op smaak met een deel van de oregano. Zet nog circa 5 minuten in de oven.
- Was intussen de bleekselderij en paprika en snijd in stukjes.
- Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Doe de bleekselderij, paprika en rest van de oregano in een kom en breng op smaak met de dressing.
- Serveer de flammkuchen met de frisse bleekselderij salade ernaast.
TIP
Je kunt de flammkuchen ook beleggen met een deel van de bleekselderij. Dat is heerlijk knapperig! 4,3
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente + 178%
Vitaliteit + 49%
CO2 eq -44%
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Seizoen, Gezin, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie799 kcal
Koolhydraten95 g
Suiker17 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit21 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Melk
Lactose
Varken
Selderij
Tarwe
Paprika


