Klassieke asperges met ei gekookte aardappels en ham
Nog geen reviews
709 kcal
350 g groente
Omdat het een koud voorjaar is geweest, heeft het even geduurd voordat de asperges echt goed op gang kwamen. Asperges groeien uitstekend in zandgrond. Doordat de grond losser is, kunnen ze mooi recht groeien. Het doek over de aspergerug (het 'heuveltje' waar de asperges in staan) zorgt voor extra warmte en beschermt tegen de zon. Om ervoor te zorgen dat ze niet uitdrogen, kun je asperges het best bewaren in een natte doek. Onze bio-dynamische asperges worden geleverd door Erik Verhoeven uit Cromvoirt.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 800 g Asperges Herkomst: Overesch
- 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Waog
- 5 g Peterselie Herkomst: Herbio
- 3 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 90 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
- 1 el Olie
- 50 g Boter
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de asperges. Schil de asperges rondom met een dunschiller van boven naar beneden en snijd de harde onderkant eraf. Kook de asperges 8 minuten en zet dan het vuur uit. Laat afgedekt 10 minuten nagaren in het kookvocht. Laat de asperges daarna heel goed uitlekken.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat even droog stomen op een laag vuur. Snijd de peterselie heel klein en strooi over de aardappels.
- Kook de eieren 8 minuten met de aardappels mee (of in een aparte steelpan). Spoel af onder koud stromend water, verwijder de schil en snijd in vieren. Breng op smaak met zout.
- Verwarm een steelpan en smelt de boter op een laag vuur (de boter mag niet bruin kleuren). Voeg een paar eetlepels asperge kookvocht toe en breng op smaak met zout en peper.
- Drapeer de ham op een mooie schaal. Leg de aardappels en asperges erop en verdeel de eieren erover. Schenk de botersaus lauwwarm erover en breng op smaak met zout en peper.
TIP
Van de schilletjes, de onderkantjes en het asperge kookvocht kun je een heerlijke aspergesoep maken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -3%
Groente + 178%
Vitaliteit + 15%
CO2 eq + 69%
Water -4%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Variatie, Seizoen, 9 maanden, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie709 kcal
Koolhydraten61 g
Suiker7 g
Vet38 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Varken
Ei
Lactose
Melk