Kipdijbeenspiesjes met andijviesalade en aardappelpuree
Nog geen reviews
782 kcal
0 g groente
Frank Fol reist met zijn filosofie ‘Denk groente! Denk fruit!’ de hele wereld over en geeft adviezen en workshops over gezonde, evenwichtige en plantaardige voeding. Vandaag staan er kipdijbeenspiesjes in combinatie met een andijviesalade en aardappelpuree op het menu. Andijvie is rijk aan vitamines A & C en het bevat chlorofyl, wat belangrijk is voor het aanmaken van rode bloedlichaampjes.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes Herkomst: Kemper Kip
- 2 tl Nootmuskaat Herkomst: het blauwe huis
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 500 g Aardappels, zachtkokend Herkomst: De Eerste
- 2 bakje Laurier Herkomst: organic flavour company
- 2 tl Kurkumapoeder Herkomst: het blauwe huis
- 1 st Andijvie Herkomst: De Eerste
- 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
- 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- 1 el (Appel)azijn
- snufje Zeezout en peper van de molen
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Leg de barbecue stokjes in water (dit voorkomt aanbranden). Doe de kipdijbeenblokjes in een schaal. Besprenkel met olijfolie, kruid met zwarte peper van de molen, zeezout en een snuf nootmuskaat. Laat de smaken intrekken.
- Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Was of schil vervolgens de aardappels.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook de aardappels, ui en knoflook met de laurierblaadjes in 15-20 minuten gaar. Kruid met zeezout en kurkuma. Verwijder het laurierblad. Giet af maar behoud het kookvocht. Pureer met een pureestamper samen met wat kookvocht tot een smeuïge puree. Kruid met zwarte peper van de molen en eventueel nog wat zeezout.
- Meng de rozijnen met de (appel)azijn. Was de andijvie, laat goed uitlekken en snijd in dunne reepjes. Hak de walnoten grof en meng ze met de rozijnen door de andijvie. Besprenkel met olijfolie en (appel)azijn en kruid met zeezout en zwarte peper.
- Prik de kipdijbeenblokjes op de stokjes. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill of bak ze rondom bruin. Serveer de kipdijbeenspiesjes met de aardappelpuree en andijviesalade.
TIP
Het is ook leuk om dit gerecht te maken met krokante smashed potatoes uit de oven. Heb je geen houten prikkers? Serveer de kip dan los. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente -100%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -32%
Water -10%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Seizoen, 9 maanden, Gezin, Glutenvrij, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie782 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker16 g
Vet43 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit30 g
Vezels10 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Kip
Lupine
Noten


