Kipdijbeenfilet met spek, salie en aardpeer ! Weinig koolhydraten

570 kcal
270 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag op het menu een 'AVG-tje' (aardpeer, vlees en groenten). Kip, salie en spek is een bijzonder lekkere combinatie. Salie wordt vooral heel vaak gebruikt in de Mediterrane keuken. Onze biologische aardperen worden geleverd door Arenosa in Lelystad.

Kipdijbeenfilet met spek, salie en aardpeer

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 300 g Aardpeer Herkomst: Arenosa
  • 250 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 0.5 st Verse salie Herkomst: Herbio
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is. Pel de knoflook. Was of schil de aardpeer en wortel en snijd in dunne plakjes.
  2. Doe de aardpeer- en wortelplakjes in een kom en besprenkel met olie. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met tijm, zout en peper. Verdeel alles over de bakplaat en rooster circa 20 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een krokant resultaat.
  3. Spreid intussen de kipdijbeenfilet uit en kruid met zout en peper. Vul met een aantal kleingesneden blaadjes salie en vouw de kip dicht. Zet eventueel vast met een prikkertje.
  4. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie in een bakpan en bak de kip met de ui en de spekblokjes in circa 12 minuten op een middelhoog vuur goudbruin en gaar. Bak de laatste 2 minuten de overgebleven salieblaadjes mee.
  5. Serveer de kipdijbeenfilet met de geroosterde groenten en spekblokjes.
TIP
Het is ook heel lekker om de overgebleven salieblaadjes te bakken in boter of frituren in wat olie.
4,3
Gemiddelde van 44 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 114%
vita-score
Vitaliteit + 32%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie570 kcal
Koolhydraten31 g
Suiker7 g
Vet36 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit29 g
Vezels6 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Kip
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten