Kip met pastinaak in roomsaus met rijst
Nog geen reviews
823 kcal
0 g groente
De belasting betalen met pastinaken? Ja, zo ging dat aan het begin van onze jaartelling, in elk geval bij de Romeinse keizer Tiberius. In het jaar 43 vielen de Romeinen Brittannië binnen en brachten het zoete wortelgewas met zich mee. Tegenwoordig behoort pastinaak tot de 'vergeten groenten'. De pastinaak is familie van de winterwortel. De smaak is wel heel anders: het is een mengeling van knolselderij, peterselie en anijs. Vandaag combineren we de pastinaak met kip in roomsaus met rijst.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 130 g Zilvervliesrijst Herkomst: wd
- 200 g Kipdijbeenfilet blokjes Herkomst: Kemper Kip
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 400 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 75 ml Slagroom Herkomst: Weerribben
- 2 tl Tijm
- 1 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Verhit olie in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd in kleine stukken. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Schep de kip bij de pastinaak in de pan en schenk de slagroom erbij. Breng op smaak met tijm en en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer de zilvervliesrijst met de kip en pastinaak in roomsaus.
TIP
Ook erg lekker met champignons. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -34%
Groente -100%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -27%
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Seizoen, 9 maanden, Variatie, Gezin, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie823 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker14 g
Vet43 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit29 g
Vezels12 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Kip
Melk
Lactose


