Kip met pastinaak in roomsaus en volkoren basmatirijst
1,0
887 kcal
280 g groente
De belasting betalen met pastinaken? Ja, zo ging dat aan het begin van onze jaartelling, in elk geval bij de Romeinse keizer Tiberius. In het jaar 43 vielen de Romeinen Brittannië binnen en brachten het zoete wortelgewas met zich mee. De pastinaak is familie van de winterwortel. De smaak is wel heel anders: het is een mengeling van knolselderij, peterselie en anijs.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
- 200 g Kipdijbeenfilet, blokjes Herkomst: Kemper Kip
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 500 g Pastinaak Herkomst: de eerste
- 2 tl Tijm Herkomst: Organic Flavour Company
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de basmatirijst in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Verhit olie in een bakpan en bak de kipdijbeenfilet blokjes goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper, schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de pastinaak toe en bak circa 10 minuten op een middelhoog vuur.
- Schep de kip bij de pastinaak in de pan en doe de crème fraîche erbij. Breng op smaak met tijm en en laat 5 minuten afgedekt zachtjes pruttelen.
- Serveer de basmatirijst met de kip en pastinaak in roomsaus.
TIP
Ook erg lekker met champignons.1,0
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente + 122%
Vitaliteit + 57%
CO2 eq -50%
Water + 94%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Gezin, Glutenvrij, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie887 kcal
Koolhydraten92 g
Suiker19 g
Vet40 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit32 g
Vezels17 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Kip
Melk
Lactose


