Kip fajita wraps met zwarte bonen en kruidige Coeur de Boeuf salsa

805 kcal
280 g groente

Vandaag kip fajitas op het menu. Een fajita is een warme tortilla met gekruide reepjes kip. De naam verwijst naar de dunne reepjes kip in het recept en is afgeleid van het Spaanse faja, wat band of strook betekent. Heerlijk met een zelfgemaakt kruidige salsa!

Kip fajita wraps

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g Puntpaprika Herkomst: Frank de Koning
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Coeur de Boeuf tomaat Herkomst: Gert van Brakel
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
  • 0.5 st Limoen, sap Herkomst: Fairtrasa
  • 200 g Kipdijbeenfilet Herkomst: Kemper Kip
  • 400 g Zwarte bonen Herkomst: Amaizin
  • 4 st Tortilla wraps extra vezels Herkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el (Balsamico)azijn

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Maak 2 hoopjes: een van de salsa en een om te bakken. Pel de ui en snijd in plakjes (bewaar een kwart van de ui voor de salsa). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Was de tomaat en snijd in parten (bewaar de helft voor de salsa).
  2. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de paprika, ui en tomaat 8-10 minuten op een hoog vuur. Schep daarna uit de pan en houd warm.
  3. Voor de salsa pureer je intussen de overgebleven tomaat en ui grof met een staafmixer of je snijd het grof met een mes. Voeg de helft van de Thaise basilicum, (balsamico)azijn en limoensap toe. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper. Mix tot een glad geheel en voeg - indien nodig - een scheutje water toe om te verdunnen.
  4. Verhit olie in de pan van de groenten. Snijd de kip in reepjes, breng op smaak met zout en (chili)peper en bak in 5-7 minuten gaar en goudbruin. Laat de zwarte bonen uitlekken en verwarm met de kip mee. Verwarm ook de groenten kort mee.
  5. Verwarm de wraps enkele minuten in een droge bakpan. Vul de wraps met de kip en de groenten en een lekkere schep salsa. Garneer met de overgebleven Thaise basilicum.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de paprika, tomaat met ui ook op een hoog vuur in een bakpan bakken.
4,1
Gemiddelde van 73 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -35%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 50%
co2-reduction-score
CO2 eq -56%
water-reduction-score
Water -31%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijSpecials

Voedingswaarden

Per portie
Energie805 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker17 g
Vet29 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit43 g
Vezels18 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Peulvruchten
Kip
Tarwe
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten