Kinowaburger met venkel en een frisse couscoussalade

698 kcal
230 g groente

Vandaag een hoofdrol voor de verrukkelijke kinowaburger van het Belgische ‘La Vie Est Belle’. Een vegaburger met Vlaamse quinoa en hennepzaad. Deze grondstoffen hebben een zo beperkt mogelijke impact op het milieu. Ook de rode biet, selderij en hennepzaad halen ze van dichtbij. Dat maakt deze plantaardige burger niet alleen smaakvol, maar ook een duurzame keuze. Lekker met een frisse couscoussalade.

Kinowaburger met venkel

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV) Herkomst: Natur Compagnie
  • 130 g Volkoren couscous Herkomst: do it
  • 2 st Abrikozen
  • 1 st Little gem Herkomst: Heerlijke Oogst
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 25 g Hazelnoten Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Kinowaburger Herkomst: La vie est belle
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el Citroensap
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water met het groentebouillontablet aan de kook. Doe de couscous in een grote kom en giet de hete bouillon erover, totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  2. Was de abrikoos, verwijder de pit en snijd klein. Was de sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes en schep om met olijfolie. Bestrooi met peper en eventueel zout. Bewaar het venkelgroen voor de garnering.
  3. Meng de abrikoos, sla en citroensap door de volkoren couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
  4. Verhit een grillpan of bakpan en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel vervolgens door de volkoren couscous. Snijd de hazelnoten wat kleiner en rooster circa 3 minuten in een droge bakpan.
  5. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met de kinowaburgers aan beide kanten bruin.
  6. Serveer de kinowaburger met de couscoussalade. Garneer met wat venkelgroen en de hazelnoten.
TIP
Heb je nog salade over? Deze is ook heerlijk als lunch.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente + 83%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq + 37%
water-reduction-score
Water + 193%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch9 maandenVariatieGezinVeganLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit21 g
Vezels17 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Gluten
Mais
Tarwe
Sojabonen
Koriander
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten