Kikkererwten frittata met broccoli ! Weinig koolhydraten
3,7
638 kcal
400 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag een koolhydraatbewust recept gemaakt met inspiratie uit de Indiase keuken. Super snel en gemakkelijk en in no-time op tafel. Het recept zit stiekem boordevol met groenten, fijn voor je portie dagelijkse gezondheid. Een frittata lijkt op onze boerenomelet, maar dan meer gevuld. Het is ook leuk om te variëren met andere groenten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 2 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
- 1 tl Kurkuma, rasp Herkomst: Ipoki
- 100 g Spinazie Herkomst: Oegema
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 tl Citroen-kerriepoeder Herkomst: Het blauwe huis
- 3 el Bakolie
- 100 ml Melk (of water)
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Kook of stoom in 5 minuten beetgaar en giet vervolgens het water af.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat en snijd klein of in pakjes. Schil en rasp de gember en kurkuma. Let op: kurkuma geeft erg af aan je handen! Was de spinazie in een vergiet en laat heel goed uitlekken.
- Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui en knoflook in 2 minuten glazig. Voeg de gember, kurkuma en spinazie toe en bak kort mee. Roer de tomaat en voorgekookte broccoli erdoor. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan.
- Klop de eieren los in een kom. Roer citroen-kerriepoeder, melk, de helft van de geraspte kaas, mosterd, zout en (chili)peper erdoor. Voeg het eimengsel toe aan de pan en schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich verspreidt. Strooi de rest van de kaas over de frittata en laat afgedekt op een laag vuur garen totdat het eimengsel volledig gestold is (dit duurt ongeveer 15 minuten). Schud de pan af en toe zodat de frittata niet aanbakt.
TIP
Je kunt ook alle ingrediënten in een vuurvaste schaal doen en in de oven garen. Het is erg lekker wat kikkererwten te roosteren en bij de frittata te serveren.3,7
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 217%
Vitaliteit + 56%
CO2 eq -56%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie638 kcal
Koolhydraten23 g
Suiker8 g
Vet43 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit32 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Melk
Paprika
Koriander
Mosterd
Ei
Lactose
Peulvruchten


