Keto wok met champignon-kokossaus en sambalnootjes ! Weinig koolhydraten
2,0
534 kcal
400 g groente

KETOGEEN Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook in Nederland en België vind je paksoi steeds vaker op het menu. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de paksoi en snijd klein (houd het witte en groene deel gescheiden). Pel en snipper de knoflook. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit olie in een grote bakpan. Bak de champignons, het witte deel van de paksoi en de knoflook 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper. Bak het groene deel van de paksoi mee en laat alles nog 10 minuten zachtjes koken.
- Verhit olie in een bakpan en roerbak op een middelhoog vuur de bloemkoolrijst in circa 3 minuten beetgaar en lichtbruin. Hak de pinda's grof en meng met sambal.
- Serveer de groenten met de bloemkoolrijst en strooi de pittige pinda's erover.
TIP
Dit gerecht is ook erg lekker met pindasaus.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st PaksoiHerkomst: Van Brakel
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 ml KokosmelkHerkomst: Amaizin
- 400 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 15 g Pinda'sHerkomst: IDorganics
- 3 el Olie
- 2 el Sojasaus
- 1 tl Sambal
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente+ 217%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -68%
Water -54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie534 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker9 g
Vet46 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit12 g
Vezels9 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Pinda's