Keto Venkelsalade met makreel en pittige mayonaise ! Weinig koolhydraten

595 kcal
280 g groente

KETOGEEN Deze venkelsalade is lekker fris en met een bite. De combinatie van makreel en de smeuïge pittige mayonaise is heerlijk! Wortelpeterselie is een variëteit van de peterselie maar speciaal gekweekt om van de wortel te kunnen genieten. Het is heel geschikt voor mensen die weinig koolhydraten willen eten en een perfecte vervanger voor aardappels! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Venkelsalade met makreel en pittige mayonaise

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 tl Chili-vlokken Herkomst: Organic Flavour Company
  • 250 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 1 st Hele gerookte makreel Herkomst: Marqt
  • 50 g Baby spinazie Herkomst: Udea Snijderij
  • 0.5 st Citroen, sap Herkomst: Biosikelia
  • 25 g Zadenmix Herkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 el Mayonaise
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Meng de helft van de chili-vlokken door de olie en breng op smaak met een snufje zout.
  3. Schil de wortelpeterselie en snijd in kleine stukken. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Leg de groenten op de bakplaat en besprenkel met de chili-olie. Hussel alles goed door elkaar en bak 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de groenten licht gekleurd en beetgaar zijn (hoe kleiner de groenten, des te eerder gaar). Zet eventueel de ovengrillstand aan.
  4. Maak de makreel schoon en zorg dat alle graten zijn verwijderd, pluk in stukjes. Haal de groenten uit de oven, laat een beetje afkoelen en hussel de spinazie erdoor.
  5. Voor een lekkere dressing meng je de andere helft van de chili-vlokken met de mayonaise en citroensap en -rasp. Schep de groenten in een mooie schaal en verdeel de makreel en de pittige-mayonaise erover. Strooi de zadenmix er over.
TIP
Meng niet direct alle chili-vlokken door de olie, begin met de helft en proef. Dan kun je het gerecht op jouw eigen niveau van pittigheid brengen. Heb je tafelgenoten die niet van pittig houden? Houd dan de chili-vlokken apart en laat hen zelf kiezen hoeveel ze erbij willen.
4,4
Gemiddelde van 36 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -36%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -82%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie595 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker6 g
Vet53 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Pinda's
Vis
Noten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten