Keto Spaanse gehaktballetjes met romanesco ! Weinig koolhydraten
3,0
598 kcal
300 g groente
KETOGEEN Deze groene sprookjesachtige torentjesbloemkool bestaat van dichtbij uit allemaal kleine romanescootjes. Fractals worden deze groeipatronen in de natuur genoemd. De romanesco kookt snel gaar, heeft een stevige structuur en een zachte koolsmaak. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Romanesco Herkomst: De Eerste
- 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
- 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Rode peper Herkomst: Gert van Brakel
- 200 g Tomatenstukjes Herkomst: Your Organic Nature
- 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
- 25 g Boter
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de roosjes van de romanesco en de stronk in blokjes. Spoel af onder de kraan en kook of stoom de romanesco in 10-15 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
- Meng het gehakt met de gehaktkruiden, zout en peper en rol kleine gehaktballetjes ervan. Verhit boter in een bakpan en bak de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin en gaar.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook met de rode peper 2 minuten. Voeg de tomatenstukjes toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Laat de saus even indikken op een laag vuur.
- Serveer de romanesco met de gehaktballetjes en giet de warme tomatensaus over het gerecht.
TIP
Voeg een ei toe aan het gehaktmengsel voor extra smeuïge gehaktballetjes.3,0
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 138%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq -21%
Water -52%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie598 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker15 g
Vet43 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Paprika


