Keto roerbak van shoarma en spruitjes ! Weinig koolhydraten
4,4
572 kcal
280 g groente
KETOGEEN Spruitjes zijn de okselknoppen van de spruitkool. Meestal worden spruitjes gekookt, maar je kunt ze ook bakken, wokken, stoven of stomen. Je moet ze zeker niet te lang koken, want dan werk je het ontstaan van de beruchte ‘spruitjeslucht’ in de hand. Spruitjes zijn de meest vitaminerijke wintergroente en zijn rijk aan vitamine B6, foliumzuur, vitamine C en kalium. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 300 g Spruitjes Herkomst: biosonn
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Varkensshoarma Herkomst: Future Food Group
- 75 g Roomkaas met kruiden Herkomst: Öma
- 3 el Olie (of boter)
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Maak de spruitjes schoon door de onderkant en lelijke blaadjes te verwijderen en snijd doormidden of in plakjes. Pel en snipper de ui. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.
- Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het shoarmavlees op een middelhoog vuur. Schep uit de pan en leg afgedekt opzij.
- Voeg extra olie toe en bak de spruitjes en champignons al omscheppend circa 10 minuten.
- Doe het shoarmavlees terug in de pan en schep de roomkaas erdoor. Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel wat water toe om de saus dunner te maken. Laat afgedekt nog enkele minuten pruttelen.
- Serveer de spruitjes schotel op mooie borden.
TIP
Houd je van meer pit? Voeg dan wat sambal toe.4,4
Meet hoe goed je eet
True price -23%
Groente + 122%
Vitaliteit + 21%
CO2 eq -35%
Water -51%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie572 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker6 g
Vet43 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Varken
Paprika