Keto Ravioli met spinazie en ricotta ! Weinig koolhydraten

3,9
Gemiddelde van 10 reviews
569 kcal
260 g groente
Keto Ravioli met spinazie en ricotta

Deze ravioli is een ketogene variant op ravioli van deegkussentjes. Dit recept bevat lekker veel groenten waaronder spinazie en courgette. Wist je dat spinazie oorspronkelijk uit Perzië komt (wat we nu als Iran kennen)? Via Arabische handelaren kwam spinazie rond de 11e eeuw in Europa terecht. Let op! Dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC en zet een ruime ovenschaal klaar. Doe de passata in de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.
  2. Was de spinazie in een zeef onder de kraan, laat heel goed uitlekken en snijd kleiner. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Doe de spinazie erbij en bak mee tot de spinazie geslonken is.
  3. Haal zoveel mogelijk vocht uit de pan en schep de ricotta en de helft van de geraspte kaas door de spinazie. Mix eventueel met een staafmixer glad.
  4. Was de courgette en schaaf, of snijd met een scherp mes, in hele dunne, lange plakken. Snijd de zaadlijsten in het midden van de courgette in hele kleine blokjes en schep ze door de tomatenpassata in de ovenschaal.
  5. Leg de courgette plakjes op een snijplank, schep wat van het ricotta-spinaziemengsel aan het uiteinde van de plakjes en rol ze losjes op. Plaats de rolletjes in de ovenschaal op de passata (dat kan rechtop of liggend), besprenkel met een beetje olie en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak nog 10-15 minuten boven in de hete oven. Zet de laatste minuten de ovengrillstand aan.
TIP
Je kunt de courgette blokjes ook meebakken met de spinazie en ui. Lekker met een handje noten. Hiermee voeg je nog wat extra gezonde vetten toe aan je maaltijd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g PassataHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g SpinazieHerkomst: Biogarden
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g RicottaHerkomst: Zuger
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 2 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en (cayenne)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie569 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker11 g
Vet41 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit29 g
Vezels6 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten