Keto Portabella-hamburger ! Weinig koolhydraten

563 kcal
350 g groente

Portabella's zijn volgroeide kastanjechampignons. Ze groeien op hetzelfde oogstbed als de kastanjechampignons, maar krijgen meer tijd en ruimte. De kleine champignons rondom worden geoogst en daarna duurt het nog 2-3 dagen voordat de champignon groot genoeg is en de onderkant openklapt. De lamellen aan de onderkant zijn altijd zichtbaar. Onze biologische portabella's worden geleverd door champignonkwekerij Koolen uit het Noord-Hollandse Slootdorp. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Portabella-hamburger

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 75 ml Yoghurt Herkomst: Sobbeke
  • 200 g Witte kool, gesneden Herkomst: ekomenu maatwerk
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 200 g Kalfs hamburger Herkomst: ecofields
  • 2 st Portabella Herkomst: 't Paddestoelenrijk
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
Zelf toevoegen
  • 2 el Mayonaise
  • 2 el (Appel)azijn
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de wortel en snijd of schaaf in hele dunne reepjes. Gebruik een scherp mes, mandoline of keukenmachine.
  2. Maak een dressing met de helft van de mayonaise, de helft van de yoghurt, mosterd en de azijn. Meng de dressing door de wortel en witte kool en meng goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
  3. Maak intussen de knoflooksaus. Meng de rest van de mayonaise met de yoghurt in een kom. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en zet opzij.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de hamburgers op een middelhoog vuur lichtbruin (circa 5 minuten per kant). Pel de ui, snijd in ringen en bak met de hamburgers mee.
  5. Veeg de portabella’s schoon met een keukenpapiertje, besprenkel met olie en bak de portabella’s met de lamellen naar boven circa 2 minuten. Draai de portabella’s voorzichtig om en bak ook de binnenzijde 2 minuten.
  6. Was de tomaat en snijd in plakjes. Haal de portabella’s uit de pan en beleg deze met de hamburger, tomatenplakken en wat knoflooksaus. Eindig met de gebakken uienringen. Serveer de portabella-hamburger met de koolsla.
TIP
Dit is ook een erg leuk gerecht voor op een zomerse BBQ.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 13%
vegetablecounter
Groente + 178%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq + 200%
water-reduction-score
Water + 34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie563 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Mosterd
Ei
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten