Keto pompoen pannenkoekjes ! Weinig koolhydraten

541 kcal
100 g groente

KETOGEEN Er zijn veel verschillende pompoen soorten. Sommige zijn speciaal gekweekt voor decoratie, terwijl andere beter te gebruiken zijn om mee te koken. Pompoen kan je op veel verschillende manieren gebruiken. Je kan er namelijk soepen en purees mee maken, maar ook zoete gerechten zoals taarten en muffins. Zelfs de pitten in de pompoen kan je roosteren en eten als een snack. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto pompoen pannenkoekjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Pompoen, gesneden Herkomst: Proef
  • 75 ml Melk Herkomst: Weerribben
  • 3 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 90 g Amandelmeel Herkomst: horizon
Zelf toevoegen
  • 1 tl Bakpoeder
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 2 el Olie

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pompoenstukjes 10-15 minuten. Giet het water af en pureer de pompoen met een staafmixer.
  2. Meng in een kom de melk en de eieren. Voeg de pompoenpuree, amandelmeel, bakpoeder en kaneel toe en meng goed door elkaar.
  3. Verhit olie in een bakpan. Giet een deel van het beslag in de pan en bak de pannenkoek enkele minuten aan beide kanten tot het bruin kleurt. Herhaal dit totdat het beslag op is.
  4. Stapel de pannenkoeken op een bord er strooi eventueel wat kaneel eroverheen.
TIP
Je kunt wat vanille extract toevoegen aan het beslag als je de pannenkoekjes wat zoeter wilt maken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -19%
vegetablecounter
Groente -21%
vita-score
Vitaliteit + 28%
co2-reduction-score
CO2 eq -52%
water-reduction-score
Water + 72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie541 kcal
Koolhydraten6 g
Suiker5 g
Vet47 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit21 g
Vezels5 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Noten
Melk
Ei
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten