Keto Pasta pesto met Konjac spaghetti ! Weinig koolhydraten

672 kcal
320 g groente

KETOGEEN Zoek je een keer iets bijzonders en hunker je naar pasta? Dan is Konjac een goed alternatief! Konjac is een grote zetmeelhoudende wortelknol en wordt veelal gegeten in Japan en China. Deze vezelrijke en caloriearme knol bestaat voornamelijk uit water. Dat is de reden dat de Konjac wortel goed te gebruiken is voor koolhydraatarme of ketogene maaltijden. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Pasta pesto met Konjac spaghetti

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Broccoli Herkomst: Bruinsma
  • 250 g Konjac spaghetti Herkomst: Terra Sana
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Courgette Herkomst: Agrihand
  • 100 g Rucola pesto Herkomst: Marqt
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook of stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar. Haal de pan van het vuur en laat de broccoli verder garen. Giet daarna het water af.
  2. Spoel intussen de Konjac spaghetti in een zeef onder de kraan. Schrik niet van de geur, als je het goed afspoelt wordt de geur neutraler. Verwarm een droge bakpan en bak de Konjac spaghetti 3-5 minuten. Zo wordt het vocht uit de spaghetti onttrokken en de spaghetti wordt wit van kleur.
  3. Pel intussen de ui en snijd in ringen. Was de courgette en snijd klein. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en courgette 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de voorgekookte broccoli, de pesto, een scheutje water en de helft van de kaas toe en laat zachtjes pruttelen.
  4. Schep de Konjac spaghetti erdoor. Strooi de overgebleven kaas erover en besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIP
Lekker met pittige peper olie.
3,8
Gemiddelde van 33 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 39%
co2-reduction-score
CO2 eq -39%
water-reduction-score
Water -48%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie672 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker8 g
Vet58 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit20 g
Vezels12 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten