Keto pasta carbonara met konjac spaghetti ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
599 kcal
370 g groente
Keto pasta carbonara met konjac spaghetti
arrow down

KETOGEEN Een pasta carbonara is een heerlijke Italiaanse klassieker met pasta, room, spek en ei. Vandaag maken we een vegetarische, koolhydraatarme variant. Als vervanger van pasta gebruiken we konjac spaghetti. Konjac is een grote zetmeelhoudende wortelknol en wordt veelal gegeten in Japan en China. Deze vezelrijke en caloriearme knol bestaat voornamelijk uit water. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en courgette 5 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Schep de courgette uit de pan en leg afgedekt opzij. Verwarm al roerend de zure room in de pan tot de room zachtjes gaat pruttelen. Haal de pan van het vuur. Mix de eieren met de helft van de geraspte kaas in een kommetje en schenk bij de room. Blijf roeren, als het goed is wordt de saus nu dikker. Schep de groenten terug in de pan en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit olie in een bakpan en bak de pompoen spaghetti 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Schep de carbonara saus door de pompoen spaghetti. Strooi de overgebleven kaas en walnoten erover en garneer met de tomaatjes. Besprenkel met olijfolie extra vierge.
TIP
De tomaatjes zijn ok erg lekker met een beetje balsamico azijn. Voor wat meer pit voeg je chilivlokken toe.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
  • 125 ml Zure room Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 250 g Konjac spaghettiHerkomst: Terra Sana
  • 100 g CherrytomatenHerkomst: Ecopark
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -5%
vegetablecounter
Groente+ 194%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq+ 25%
water-reduction-score
Water -16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie599 kcal
Koolhydraten17 g
Suiker15 g
Vet46 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit24 g
Vezels7 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Noten
Ei
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten