Keto Moussaka met aubergine en kipgehakt ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
629 kcal
350 g groente
KETOGEEN In plaats van aardappels gebruiken we in dit ketogene recept plakken aubergine. Deze vrucht bevat ontzettend veel vezels, foliumzuur (vitamine B11) en kalium. Italianen noemen aubergine 'melanzane' wat gekke appel betekent. Haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Kipgehakt Herkomst: Kemper Kip
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
- 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 1 el Boter
- 1 tl Gedroogde oregano
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm de boter in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Doe de tomatenstukjes erbij en breng op smaak met oregano, zout en (chili)peper. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur.
- Breng een pan met een klein laagje water (of bouillon) aan de kook voor de aubergine. Was de aubergine en snijd in de lengte in dunne, langwerpige plakken. Kook de aubergine plakken 3-4 minuten. Laat daarna het vocht goed uitlekken of dep droog.
- Verwarm intussen de crème fraîche met de geraspte kaas in een kleine pan en roer tot de kaas is gesmolten (voeg eventueel wat melk toe).
- Schep een klein laagje tomaten-gehaktsaus in een ovenschaal. Maak daarna een laag met aubergine en verdeel de room-kaassaus erover. Herhaal dit totdat de ovenschaal gevuld is en alle ingrediënten zijn gebruikt. Eindig met een laagje room-kaassaus. Bak de moussaka in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Je kunt de aubergine plakjes ook grillen ipv koken in water of bouillon. Je kunt ook een klassieke bechamelsaus maken en dit over het gerecht schenken. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 178%
Vitaliteit + 41%
CO2 eq -22%
Water -25%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie629 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker17 g
Vet45 g
Verzadigd vet25 g
Eiwit34 g
Vezels7 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Lactose
Kip
Melk


