Keto krokante grieblokjes met broccoli ! Weinig koolhydraten

622 kcal
450 g groente

KETOGEEN Deze week maken we een couscous van broccoli. We serveren het met grie in een krokant jasje van walnoten. Grie is halfzachte rauwmelkse kaas volgens het recept van feta en kan ook hetzelfde worden gebruikt als feta. De naam grie is afgeleid van Griekse salade kaas. Walnoten zijn eigenlijk geen noten, maar behoren tot de steenvruchten. Van alle noten bevatten walnoten de meeste hoeveelheid omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn erg goed voor het brein en geheugen. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten

Keto krokante grieblokjes met broccoli

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 150 g Grie Herkomst: hansketien
  • 25 g Walnoten Herkomst: IDorganics
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Komkommer
  • 1 st Eieren Paradijs Herkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 25 g (Amandel- of paneer)meel
  • 2 el Bakolie

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de tomaat, plaats in een kleine ovenschaal en pof de tomaat 25 minuten in de oven.
  2. Was intussen de broccoli, snijd klein en maal deze in een keukenmachine (of gebruik een rasp).
  3. Dep de grie droog met keukenpapier en snijd in blokjes. Klop het ei los in een schaaltje. Maal de walnoten fijn in een keukenmachine (of hak fijn met een keukenmes) en meng in een kom met het amandelmeel. Wentel de grieblokjes eerst door het ei en daarna door de walnotencrunch.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de grieblokjes krokant in circa 8 minuten. Draai regelmatig om en pas op dat de blokjes niet te donker kleuren. Ze kunnen er wat rommelig uitzien, maar zijn verrassend lekker!
  5. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de broccoli-couscous 2 minuten mee en haal van het vuur. Was de komkommer en snijd in blokjes. Voeg de komkommer toe aan de broccoli-couscous. Serveer met de gepofte tomaat en krokante grieblokjes.
TIP
Wil je de oven liever niet gebruiken? Dan kun je de tomaat ook bakken in een bakpan. Ook erg lekker met pijnboompitten en verse koriander.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente + 257%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq + 39%
water-reduction-score
Water + 22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie622 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker8 g
Vet53 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit29 g
Vezels11 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Noten
Ei
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten