Keto Kokos curry met spitskool en koriander-olie ! Weinig koolhydraten
4,1
651 kcal
300 g groente
KETOGEEN 'You love it or you hate it'. Koriander komt van oorsprong uit het westen van Azië. Tegenwoordig wordt het ook verbouwd in Zuid-Europa. Volgens de overlevering bevordert dit kruid de ‘onsterfelijkheid’. Als je kijkt naar de aanwezige vitamines en mineralen klinkt dat niet eens heel gek. Het kan helpen bij het verlagen van je bloedsuiker, bestrijden van infecties en het kan de hart-, hersen-, huid- en spijsverteringsgezondheid bevorderen. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Spitskool Herkomst: G's
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 150 g Légumaise Herkomst: Ekomenu - Frank Fol
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
- 3 el Olie
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de kool in plakken of parten en leg ze op de bakplaat. Besprenkel royaal met olie en breng de kool op smaak met zout en peper. Rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
- Verwarm de Légumaise met de kokosroom in een kleine pan op een laag vuur en roer tot een gladde saus.
- Giet olie in een kommetje. Snijd de koriander heel klein en roer door de olie (of gebruik een vijzel). Druppel de koriander-olie over de geroosterde kool en serveer met de eieren en kokos currysaus.
TIP
Je kunt de kool ook stomen of koken in plaats van bakken in de oven.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -24%
Groente + 138%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq -65%
Water + 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie651 kcal
Koolhydraten18 g
Suiker16 g
Vet52 g
Verzadigd vet21 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Ei
Koriander
Paprika
Selderij