Keto Kebab spiesjes met komkommer-venkelsalade

601 kcal
360 g groente

De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. Wij bereiden de kebab met kalfsgehakt en we serveren een heerlijke komkommer-venkelsalade ernaast. De venkel wordt geleverd door biologisch tuinbouwbedrijf de Broak uit Noord Brabant. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Kebab spiesjes

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 5 g Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 200 g Kalfsgehakt Herkomst: ecofields
  • 2 tl Gehaktkruiden Herkomst: het blauwe huis
  • 1 st Komkommer
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 125 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
  • 2 tl Tzatziki kruiden Herkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 1 st Ei
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie
  • 2 el (Appel)azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de koriander fijn.
  2. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg het ei, de gehaktkruiden, de helft van de knoflook en de helft van de koriander toe. Kneed dit goed door elkaar. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen. Heb je geen stokjes, rol dan gehaktballetjes ervan.
  3. Verhit olie in een bakpan. Fruit de ui 2 minuten. Bak de kebab met de ui in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in dunne plakjes (bewaar wat venkelgroen). Doe de komkommer en venkel in een ruime kom en hussel met de olijfolie door elkaar. Breng op smaak met azijn, zout en peper.
  5. Meng de crème fraîche met de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met de tzatziki kruiden.
  6. Serveer de kebab spiesjes met de tzatzikisaus en komkommer-venkelsalade. Garneer eventueel met een paar takjes verse koriander.
TIP
Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 16%
vegetablecounter
Groente + 186%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq + 215%
water-reduction-score
Water + 29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie601 kcal
Koolhydraten12 g
Suiker9 g
Vet48 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit28 g
Vezels6 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Rund
Lactose
Ei
Melk
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten