Keto Kebab met komkommer-venkelsalade ! Weinig koolhydraten

579 kcal
320 g groente

KETOGEEN De naam kebab betekent ‘gebakken vlees’ in het Perzisch. Kebab wordt gemaakt van gebraden en gekruid kalfsvlees of kip. Het wordt vaak geserveerd met een Turks broodje. Wij bereiden de kebab met een heerlijke komkommer-venkelsalade ernaast. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Kebab met komkommer-venkelsalade

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
  • 1 tl Ras el Hanout Herkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g Gehakt H-O-H Herkomst: Future Food Group
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Komkommer Herkomst: Organic Brothers
  • 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
  • 100 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el Olie
  • 2 el (Appel)azijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook en snijd fijn. Hak de koriander fijn.
  2. Doe het gehakt in een kom. Breng op smaak met de ras el hanout kruiden, de helft van de knoflook en de helft van de koriander en kneed dit goed door het gehakt. Neem ongeveer 50 g gehakt per stokje voor de kebab en kneed dit om het stokje heen. Heb je geen stokjes, rol er dan gehaktballetjes van.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak het vlees met de ui in circa 8 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Verwijder het groen en de kern van de venkel en snijd in flinterdunne plakjes. Doe de komkommer en venkel in een ruime kom en hussel met olijfolie, azijn, zout en peper.
  5. Meng de crème fraîche met de rest van de knoflook en koriander. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Serveer de kebab spiesjes met de saus en komkommer-venkelsalade. Garneer eventueel met een paar takjes overgebleven koriander.
TIP
Het gehakt is ook erg lekker met rode peper of chilivlokken.
3,8
Gemiddelde van 12 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente + 154%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -18%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie579 kcal
Koolhydraten10 g
Suiker9 g
Vet48 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit24 g
Vezels6 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Koriander
Rund
Paprika
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten