Keto kaasgnocchi met spinazie roomsaus ! Weinig koolhydraten

622 kcal
250 g groente

KETOGEEN Vandaag een origineel ketogeen recept. Gnocchi (spreek uit als 'njokkie') is een Italiaanse pastasoort op basis van aardappels. Vandaag maken we een keto variant en vervangen we de aardappels door kaas. Het is even een werkje, maar zeker de moeite van het proberen waard. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto kaasgnocchi met spinazie roomsaus

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
  • 2 tl Italiaanse kruiden Herkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Eidooiers Herkomst: 't paradijs
  • 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 400 g Spinazie Herkomst: Oegema
  • 125 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 10 g Bloem
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Smelt de geraspte kaas met de olie en de Italiaanse kruiden in een steelpan op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Splits de eieren en roer de eidooiers en bloem door de gesmolten kaas. Maak een deegbal (deze is plakkerig), verpak in vershoudfolie en laat 15 minuten opstijven in de vriezer.
  2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten mee.
  3. Schep de crème fraîche door de spinazie en laat afgedekt slinken op een laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng een pan met water aan de kook en hou het water tegen de kook aan. Haal het deeg uit de vriezer en maak een paar lange rollen. Snijd in stukken van 2-3 cm en duw met een vork een beetje plat. Leg de balletjes in het zachtkokende water en kook 2-3 minuten, totdat de gnocchi boven komt drijven. Schep ze met en schuimspaan uit de pan en laat uitlekken.
  5. Schep de kaas-gnocchi op de spinazie roomsaus.
TIP
Bak van het overgebleven eiwit een 'slank' omeletje.
3,4
Gemiddelde van 18 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 26%
co2-reduction-score
CO2 eq -49%
water-reduction-score
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie622 kcal
Koolhydraten13 g
Suiker5 g
Vet49 g
Verzadigd vet26 g
Eiwit29 g
Vezels6 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Melk
Ei
Lactose
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten