Keto hasselback-courgette met geitenkaas en bloemkoolrijst ! Weinig koolhydraten
4,8
538 kcal
250 g groente
KETOGEEN Op zoek naar een leuk recept met courgette? Probeer dan eens een hasselback-courgette met geitenkaas. Bij een hasselback bereiding wordt de aardappel of groente tot ongeveer drie kwart in dunne plakken gesneden. Deze techniek is ooit bedacht door de kok van het Zweedse restaurant Hasselbacken. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Courgette Herkomst: Amapianetasi
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 100 g Zachte Friese geitenkaas Herkomst: De Molkerei
- 50 g Zonnebloempitten Herkomst: Your Organic Nature
- 200 g Bloemkoolrijst Herkomst: proef 600 g
- 0.5 st Verse munt Herkomst: Herbio
- 3 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de courgette op een snijplank en leg aan beide kanten een pollepel. Snijd met een scherp mes allemaal inkepingen, maar laat de onderkant heel (de pollepels zorgen ervoor dat je niet helemaal kunt doorsnijden). Leg de courgette op een bakplaat en verwarm 15 minuten.
- Pel de knoflook. Doe de olie in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de zachte geitenkaas met een warm mes (onder de warme kraan) in dunne plakjes. Haal de courgette uit de oven en druppel de knoflookolie erover. Vul de inkepingen met de geitenkaas en bak de courgette nog 10-15 minuten in het midden van de oven (als het niet lukt met plakjes snijden, kun je geitenkaas in de courgette inkepingen smeren).
- Rooster de zonnebloempitten in een droge bakplan. Schep uit de pan en leg opzij.
- Verhit olie in de bakpan van de zonnebloempitten en roerbak de bloemkoolrijst enkele minuten op een hoog vuur. Doe de pitten weer terug in de pan en hussel met de bloemkool en wat kleingesneden munt. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de hasselback courgette met de bloemkoolrijst en garneer met wat takjes munt.
TIP
Je kunt de geitenkaas (met een scheutje melk) eventueel ook verwarmen in een pannetje en over de inkepingen schenken.4,8
Meet hoe goed je eet
True price -35%
Groente + 98%
Vitaliteit + 43%
CO2 eq -67%
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie538 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker12 g
Vet43 g
Verzadigd vet13 g
Eiwit20 g
Vezels6 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Melk
Lactose
Sesamzaad
Noten


