Keto groente ratatouille met kip ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
561 kcal
350 g groente
Keto groente ratatouille met kip
arrow down

KETOGEEN Vandaag eten we ratatouille, een Frans gerecht dat bestaat uit gestoofde groenten. Wist je dat het woord ’ratjetoe’ (zooitje, mengelmoes) afgeleid is van ratatouille? De basis ingrediënten zijn tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Wil je de oven niet gebruiken of heb je weinig tijd, dan kun je de groenten ook in een pan bakken (als een ratjetoe). Haal de aubergine uit de zak en bewaar deze buiten de koelkast. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Pel de ui. Was de courgette en aubergine. Snijd alles in dunne plakjes.
  2. Verhit olie in een grill of een ruime (braad)pan en bak de ui en aubergine- en courgetteplakjes totdat ze lichtbruin kleuren en vocht afgeven. Breng op smaak met zout en peper en laat ze een beetje afkoelen. Plaats de groenteplakjes om en om dakpansgewijs in een ovenschaal.
  3. Doe de tomatenstukjes in een kom en pers de knoflook erboven uit. Breng verder op smaak met zout, peper en tijm. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en giet de tomatensaus over de groenten. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich verspreidt. Plaats de ovenschaal circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verhit intussen olie in een bakpan. Bestrooi de kip rijkelijk met tijm, paprikapoeder, zout en peper en bak op een hoog vuur rondom lichtbruin. Temper het vuur en bak de kip in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar (afhankelijk van de dikte).
  5. Serveer de gebakken kipdijbeenfilet met de groente ratatouille.
TIP
Heb je weinig tijd? Snijd dan alle groenten klein en roerbak met de tomatensaus gaar. Je kunt de kip ook in boter bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Amapainetasi
  • 1 st AubergineHerkomst: Toledano
  • 200 g Tomatenstukjes met basilicumHerkomst: La Bio Idea
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl TijmHerkomst: Organic Flavour Company
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 6%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -9%
water-reduction-score
Water+ 0%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie561 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker18 g
Vet41 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit26 g
Vezels6 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten