Keto Gerookte makreel met geroosterde kool ! Weinig koolhydraten

610 kcal
300 g groente

KETOGEEN Groene kool, ook wel savooiekool genoemd, heeft gebobbelde groene bladeren. De kool is heel voedzaam vanwege de vele vezels en je krijgt meteen je dagelijkse portie vitamine C binnen. Groene kool is heerlijk in salades, stamppotten, wokgerechten en stoofschotels. Vandaag roosteren we hem in de oven én maken we er ook een heerlijke saus van. Let op dit is een ketogeen gerecht: Hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Gerookte makreel met geroosterde kool

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Groene kool Herkomst: Waog
  • 300 g Pastinaak Herkomst: de eerste
  • 180 g Gerookte makreelfilet Herkomst: Marqt
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 0.5 st Verse peterselie Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 3 el (Sesam- of koolzaad)olie
  • 200 ml Bouillon
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in gelijke stukken. Kook in circa 15-20 minuten zacht. Giet daarna het water af en stamp met boter en wat kookvocht (of melk) tot een stevige, gladde puree. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Was de groene kool, verwijder de buitenste bladeren (circa 1/3 van het gewicht) en bewaar voor de saus. Snijd de overgebleven kool in parten of plakken van circa 1-2 cm en laat de stronk eraan zitten. Smeer de kool royaal in met (sesam- of koolzaad)olie en wrijf daarbij goed tussen de koolbladeren. Schil de pastinaak, snijd in de lengte doormidden en besprenkel met olie.
  4. Leg de groente op de bakplaat en breng op smaak met zout en (chili)peper. Rooster de groene kool en de pastinaak circa 30 minuten in de warme oven tot de kern van de kool net gaar is. Verwarm de laatste 5 minuten de makreel met de groenten mee.
  5. Bereid de bouillon. Pel de knoflook. Was de koolbladeren, verwijder lelijke plekjes en kook circa 10 minuten in de bouillon. Pureer de koolbladeren met de groentebouillon tot een gladde saus en pers de knoflook erboven uit (gebruik een keukenmachine of staafmixer).
  6. Schep/schenk de groene koolsaus op de borden en leg de gebraden groene kool, pastinaak en de gerookte makreel erop. Hak de peterselie klein en verdeel deze over het gerecht.
TIP
Ook lekker om verse kruiden zoals koriander of peterselie toe te voegen aan de saus.
1,6
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -39%
vegetablecounter
Groente + 138%
vita-score
Vitaliteit + 40%
co2-reduction-score
CO2 eq -84%
water-reduction-score
Water -96%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie610 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker8 g
Vet50 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit28 g
Vezels10 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten