Keto Gehaktpannetje met paprika en ei ! Weinig koolhydraten
4,3
709 kcal
270 g groente

KETOGEEN Eieren zijn perfect als basis voor keto recepten, omdat ze veel eiwitten en geen koolhydraten bevat. Daarnaast zijn eieren zo vol met voedingsstoffen, dat ze heel vullend zijn en dus hoog scoren op gebied van verzadiging. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in. Zorg dat de oven goed heet is.
- Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
- Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg de tomaat en paprika toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Doe het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal.
- Maak holtes in het gehakt-groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood, de smaak blijft hetzelfde. Strooi de geraspte kaas erover en plaats 10-15 minuten in de voorverwarmde oven totdat de eieren zijn gestold.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt dit gehaktpannetje ook in een ruime bakpan klaarmaken.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st UiHerkomst: TVA Organics
- 150 g TomaatHerkomst: Noordkoek
- 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
- 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
- 4 st EiHerkomst: 't paradijs
- 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 2 el Olie
- 2 tl Paprikapoeder
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -15%
Groente + 114%
Vitaliteit + 24%
CO2 eq + 16%
Water -29%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie709 kcal
Koolhydraten13 g
Suiker12 g
Vet53 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit42 g
Vezels5 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Ei
Rund
Melk
Paprika