Keto Gehaktballetjes in roomsaus met snijbonen ! Weinig koolhydraten
4,2
586 kcal
250 g groente

KETOGEEN Wist je dat de naam 'snijboon' is ontleend aan het feit dat de peulen vroeger overdwars in heel dunne reepjes gesneden werden? Dat was nodig omdat snijbonen vroeger hele lange, harde draden hadden. Tegenwoordig zijn de bonen draadloos, zodat je ze ook in wat grotere stukken kunt snijden. Snijbonen kun je koken, stomen en wokken. Wij serveren ze met gehaktballetjes en bloemkoolrijst. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd klein. Verhit olie in een ruime bakpan en roerbak de ui en snijbonen 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Pel en snipper intussen de knoflook. Meng het gehakt met de knoflook, zout en peper en rol met je handen kleine gehaktballetjes. Verhit olie in een andere bakpan en bak de gehaktballetjes in 5-6 minuten rondom gaar. Doe de crème fraîche en een klein scheutje water (of bouillon) erbij en verwarm mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de bloemkoolrijst bij de snijbonen en roerbak 5 minuten mee op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Verdeel de bloemkoolrijst met snijbonen over de borden en schep de gehaktballetjes in roomsaus erop.
TIP
Bloemkoolrijst is rauw ook heel erg lekker.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 200 g SnijbonenHerkomst: Procam
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g RundergehaktHerkomst: Future Food Group
- 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
- 200 g BloemkoolrijstHerkomst: proef 600 g
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -20%
Groente + 98%
Vitaliteit + 30%
CO2 eq + 8%
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie586 kcal
Koolhydraten11 g
Suiker7 g
Vet48 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit24 g
Vezels8 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Rund
Peulvruchten