Gado gado met spitskool en sperziebonen ! Weinig koolhydraten

667 kcal
250 g groente

KOOLHYDRAATBEWUST Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor spitskool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken.

Gado gado met spitskool en sperziebonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 200 g Sperziebonen Herkomst: Procam
  • 400 g Gesneden spitskool Herkomst: de Lepelaar
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
  • 0.5 bakje Taugé
  • 3 el Pindakaas Herkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 300 ml Water, kookvocht of melk
  • snufje Zout en (chili)peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Kook de sperziebonen in 3-5 minuten beetgaar, giet het water af en spoel onder de koude kraan.
  3. Verhit olie in een wok (of bakpan) en bak de kool met de uitgeperste knoflook 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur, voeg een klein scheutje water toe en laat - afgedekt - circa 5 minuten stoven. Spoel de taugé goed onder de kraan en voeg toe aan de pan (bewaar een beetje taugé om er het gerecht mee te garneren). Schep tenslotte de sperziebonen erdoor en verwarm kort mee.
  4. Verwarm de pindakaas met wat water (of melk) in een steelpannetje op een laag vuur. Het is lekker als het een dunne saus is, zodat je deze goed over de groenten kunt schenken. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verdeel de groenten over de borden, schenk de pindasaus erover en leg een eitje erop. Garneer met de overgebleven taugé.
TIP
Breng de pindasaus verder op smaak met sojasaus en/of pittige sambal.
4,1
Gemiddelde van 22 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -31%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 29%
co2-reduction-score
CO2 eq -66%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie667 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker11 g
Vet51 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit26 g
Vezels13 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Ei
Pinda's
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten