Keto Courgetti Carbonara ! Weinig koolhydraten
Nog geen reviews
693 kcal
300 g groente
KETOGEEN Spaghetti Carbonara is één van de bekendste pasta's uit Italië. De saus maak je van Parmezaanse kaas, ei en spek. Wij voegen vaak nog room toe aan de saus, maar dit mag volgens de Italianen ècht niet. Wij maken het gerecht vandaag met courgetti. Buon appetito! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Courgette Herkomst: Lukassen
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 75 g Spekblokjes Herkomst: Le Bon
- 4 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
- 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (25 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de courgette en schaaf in lange dunne linten. Gebruik bijvoorbeeld een kaasschaaf, mandoline of een spiraalsnijder.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Klop de eieren los in een kom met drie kwart van de geraspte kaas en breng op smaak met tijm, zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak het spek samen met de ui en knoflook knapperig. Voeg het eimengsel toe en verwarm kort op een laag vuur. Blijf goed roeren en zorg dat het eimengsel nog een beetje vloeibaar is.
- Verhit intussen olie in een andere bakpan en roerbak de courgettelinten op een hoog vuur maximaal 2-3 minuten totdat de courgette vocht afgeeft en beetgaar is. Bak niet te lang, want het is lekker als de courgette nog een ‘bite’ heeft.
- Serveer de courgetti met de Carbonara saus - of meng alles door elkaar - en strooi de overgebleven kaas erover.
TIP
Voeg wat chilivlokken toe aan de carbonara saus voor wat meer pit. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente + 138%
Vitaliteit + 12%
CO2 eq -32%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Ketogeen, Koolhydraatbewust
Voedingswaarden
Per portieEnergie693 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker20 g
Vet50 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit37 g
Vezels4 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Ei
Melk
Lactose
Varken