Keto Chinese koolrolletjes met gehakt in tomatensaus ! Weinig koolhydraten
3,6
568 kcal
340 g groente
KETOGEEN Chinese kool is een heerlijke, veelzijdige groente. Het wordt zo genoemd omdat deze groente oorspronkelijk uit het noorden van China komt. Chinese kool kan zowel in Oosterse als in Europese gerechten verwerkt worden. Vandaag maken we koolrolletjes van de koolbladeren. Qua smaak is de Chinese kool een beetje zoetig, hierdoor is het een verrassend lekkere toevoeging aan het gerecht! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Biologische ingrediƫnten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 0.5 st Chinese kool Herkomst: Peeters
- 2 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
- 200 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 200 g Rundergehakt Herkomst: Future Food Group
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 400 g Tomatenblokjes Herkomst: Your Organic Nature
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Proaco
- 3 el Bakolie
- 2 el Sojasaus
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd per persoon tenminste 3 of 4 mooie, middelgrote bladeren van de Chinese kool en leg opzij. Snijd de rest van de kool klein.
- Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer de koolbladeren 1 minuut. Spoel direct af onder de koude kraan en laat heel goed uitlekken in een vergiet of dep droog.
- Pel en snipper de ui. Was de tomaat en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de ui samen met het gehakt 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de kleingesneden kool en tomaat toe en bak verder op een hoog vuur. Breng op smaak met de helft van de chilivlokken en sojasaus. Zet het vuur laag en laat afgedekt garen en slinken.
- Verwarm de tomatenstukjes (blik) in een steelpan en breng op smaak met zout en de rest van de chilivlokken. Pel de knoflook en pers erboven uit (je kunt de saus desgewenst pureren).
- Schenk de tomatensaus in een ruime schaal. Snijd een inkeping in het harde deel van de koolbladeren en schep in het midden van ieder koolblad wat van het gehakt-koolmengsel. Vouw de bladeren dicht zodat je een rolletje krijgt. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de tomatensaus. Heb je nog vulling over, schep dat dan tussen de rolletjes. Druppel eventueel nog wat olijfolie extra vierge erover.
TIP
Je kunt de schaal ook nog even opwarmen in de oven. Ook lekker met wat geraspte kaas.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -19%
Groente + 170%
Vitaliteit + 29%
CO2 eq + 15%
Water -55%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie568 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker15 g
Vet41 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit25 g
Vezels9 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Rund