Keto Boerenomelet met kaas en bieslookroom ! Weinig koolhydraten

592 kcal
250 g groente

KETOGEEN Bieslook komt oorspronkelijk uit China, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa gekweekt. De plant behoort tot de lookfamilie en is verwant aan bolgewassen zoals ui, prei en knoflook. Bieslook heeft een verfijnde uiensmaak, maar wordt ook gebruikt om kleur te geven aan gerechten. Dit gerecht is heerlijk voor elk moment van de dag! Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Boerenomelet met kaas en bieslookroom

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
  • 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 0.5 st Verse bieslook Herkomst: Herbio
  • 4 st Eieren Herkomst: 't paradijs
  • 75 g Geraspte oude kaas Herkomst: Kaandorp
  • 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie of boter
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  2. Verwarm olie of boter in een bakpan en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg de ui, paprika en prei toe en bak 8-10 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Snijd intussen de bieslook klein. Kluts het ei met de helft van de bieslook, kaas, mosterd, peper en zout en schenk het in de pan bij de groenten (bewaar wat kaas voor garnering).
  4. Bak de omelet afgedekt in 10-15 minuten gaar op een laag vuur. Schud de pan regelmatig. Strooi op het laatst de rest van de kaas erover.
  5. Roer de crème fraîche los met olijfolie extra vierge, de overgebleven bieslook, zout en peper. Snijd de omelet in punten en top af de bieslookroom.
TIP
Je kunt ook een deel van de crème fraîche door het ei kloppen.
4,3
Gemiddelde van 31 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -28%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 36%
co2-reduction-score
CO2 eq -30%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie592 kcal
Koolhydraten15 g
Suiker12 g
Vet46 g
Verzadigd vet23 g
Eiwit27 g
Vezels7 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Ei
Lactose
Paprika
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten