Keto Aubergine cannelloni met broccoli ! Weinig koolhydraten

670 kcal
380 g groente

KETOGEEN Vandaag maken we een koolhydraatarme versie van cannelloni (gevulde pastarolletjes). In plaats van pasta gebruiken we plakjes aubergine. Het kost wel wat werk, maar het resultaat mag er zijn! We serveren de aubergine cannelloni vandaag met een vulling van broccoli en cottage cheese. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Keto Aubergine cannelloni met broccoli

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 200 g Cottage cheese Herkomst: zuger
  • 75 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 250 g Passata Herkomst: La Bio Idea
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • snufje Peper

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Was de aubergine en snijd in de lengte doormidden. Leg met het snijvlak op een plank en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een grill of bakpan en bak of gril de aubergineplakjes net zo lang totdat ze zacht worden en vocht afgeven. Laat daarna even afkoelen.
  2. Was de broccoli en maal fijn in een keukenmachine (als rijstkorreltjes). Heb je geen keukenmachine? Gebruik dan een grove rasp of snijd de broccoli heel klein. Pel en snipper de ui en knoflook.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de broccoli rijst toe en roerbak 5 minuten mee. Doe de cottage cheese in een kom en roer de helft van de gebakken broccoli rijst erdoor. Meng ook de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schenk de passata in een ovenschaal en breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper.
  5. Schep wat van het broccoli-cottage cheese mengsel aan het begin van de aubergineplakjes. Rol ze op en plaats ze staand of liggend in de ovenschaal op de tomatensaus. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas erover en plaats de ovenschaal 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer de gevulde aubergine cannelloni met tomatensaus en schep wat broccoli rijst ernaast.
TIP
Je kunt de ingrediënten ook gebruiken om er een lasagne van te maken met aubergine plakken, afgewisseld met tomatensaus, broccoli en cottage cheese.
3,3
Gemiddelde van 3 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente + 202%
vita-score
Vitaliteit + 24%
co2-reduction-score
CO2 eq -28%
water-reduction-score
Water -38%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustKetogeen

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker17 g
Vet50 g
Verzadigd vet20 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Melk
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten