Kerstpakketjes van koolrabi met Noordzee garnalen en Légumaise
Nog geen reviews
143 kcal
130 g groente
In dit voorgerecht gebruiken we grijze Noordzeegarnalen. Bij ons is de garnalenvangst voornamelijk voorbehouden voor de kustvisserij. De garnalen worden direct op het schip gekookt in een grote ketel zeewater met extra zout. Elk schip heeft zijn eigen recept. Garnalen bevatten veel belangrijke voedingsstoffen als goede vetten, vitamines en mineralen. De combinatie met de frisse groente salade in speelse rolletjes van koolrabi en de Légumaise zorgt voor een lekker en feestelijk voorgerecht.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
- 150 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 100 g Gele biet Herkomst: lepelaar
- 1 tl Gember, rasp Herkomst: Befair
- 1 st Limoen, rasp en sap Herkomst: Fair trasa
- 10 g Verse platte peterselie Herkomst: Herbio
- 15 g Boekweit Herkomst: Your Organic Nature
- 150 g Légumaise truffel Herkomst: Fresh saucy foods
- 80 g Noordzee garnalen Herkomst: fish & more
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Schil de koolrabi en snijd er per persoon 2 flinterdunne plakjes af met een mandoline of scherp mes. Snijd de rest van de koolrabi in fijne julienne (dunne reepjes).
- Was of schil de wortel, schil de biet en snijd ook in fijne julienne. Schil en rasp de gember en rasp de limoenschil. Doe de julienne gesneden groenten in een mengkom en voeg de peterselie en gember en limoen rasp toe. Pers de limoen erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de mengeling over de plakjes koolrabi en rol deze op.
- Rooster de boekweit in een droge pan 5 minuten op een zacht vuur. Schud regelmatig om.
- Lepel wat Légumaise op de borden en leg de kerstpakketjes van koolrabi erboven op. Verdeel de garnalen en geroosterde boekweit erover.
TIP
Je kunt de julienne gesneden groenten ook kort blancheren of stomen in plaats van rauw eten. Nog geen reviews
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 3%
Vitaliteit + 23%
CO2 eq -34%
Water -85%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Lactosevrij, Seizoen, Variatie, Glutenvrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie143 kcal
Koolhydraten13 g
Suiker5 g
Vet6 g
Verzadigd vet0.6 g
Eiwit7 g
Vezels5 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Schaaldieren
Selderij


