Entrecote met zwarte knoflook-truffelboter wortelpeterseliecrème en romanesco

713 kcal
200 g groente

De beste entrecote voor het lekkerste kerstmenu van 2023. Bak hem zoals jij 'm lekker vindt, overheerlijk met truffelboter met zwarte knoflook erop. Erbij zalvige wortelpeterseliecrème en krokant gebakken romanesco en palmkool. Niks meer aan doen. Alleen maar genieten.

Entrecote met zwarte knoflook-truffelboter

Biologische ingrediënten

2 pers.
4 pers.
6 pers.
8 pers.
  • 125 g Truffelboter Herkomst: Van de Koe
  • 500 g Entrecote Herkomst: Future food group
  • 8 st Zwarte knoflookteen Herkomst: Hippo creates
  • 5 g Verse tijm Herkomst: Herbio
  • 450 g Wortelpeterselie Herkomst: Arenosa
  • 300 g Palmkool - cavolo nero gesneden Herkomst: ekomenu maatwerk 300 gram
  • 1 st Romanesco Herkomst: De Eerste
Zelf toevoegen
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 el Citroen- of limoensap
  • 50 ml Melk
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met een bakpapier. Haal de truffelboter en entrecote ruim van tevoren uit de koelkast. Leg de knoflook in de oven en rooster 5 minuten. Prak de zwarte knoflook fijn door de truffelboter. Ris de tijm van haar stokje.
  2. Schil de wortelpeterselie en snijd in stukken. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de wortelpeterselie in 20 minuten gaar. Giet af en bewaar een beetje kookvocht. Voeg het citroen- of limoensap, een scheutje melk, de helft van de tijm en peper en zout toe voor een smeuïge puree. Voeg eventueel extra kookvocht toe.
  3. Was intussen de romanesco en snijd in roosjes (en de stronk in dobbelsteentjes). Was de palmkool. Verwarm olie in een wok of grote bakpan en roerbak de romanesco 4-5 minuten. Voeg de palmkool toe en roerbak nog eens 3-4 minuten. Pers de in de oven gepofte knoflook erboven uit en maak op smaak met peper, zout, de overgebleven tijm en komijnpoeder.
  4. Verhit olie en de helft van de truffelboter in een bakpan en schroei de entrecote dicht aan alle kanten. Zet het vuur zacht en laat 4-5 minuten langzaam garen voor een medium entrecote. Let op: de gaarheid gaat best snel. Maak op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit en laat even rusten afgedekt met aluminiumfolie.
  5. Snijd de entrecote voor het serveren in dunne plakjes. Verdeel de wortelpeterseliecrème op het bord, de groenten en de entrecote erbij. Schep de overgebleven truffelboter met zwarte knoflook op het warme vlees zodat deze lekker kan smelten.
TIP
Ook leuk: maak crispy palmkool door deze te bakken in de oven.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 18%
vegetablecounter
Groente + 59%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq + 238%
water-reduction-score
Water + 44%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSpecialsVariatieGezinSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie713 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker7 g
Vet54 g
Verzadigd vet26 g
Eiwit34 g
Vezels9 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Lactose
Rund
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten